- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
PNL consideră că Viktor Orban a persiflat instituțiile statului român
„Viktor Orban nu e prima oară prezent la această școală, din păcate nu e pentru prima oară când lansează aceste mesaje provocatoare. De data asta suplimentar față de cele precedente aduce așa un ton persiflator la adresa instituțiilor române. Evident că condamnăm acest tip de comportament care n-are nimic în legătură cu comportamentul normal al unui șef de Guvern european. Există o diferență de viziune și exprimare clară între România și vocea prim-ministrului maghiar în acest moment, mesajele antieuropene, mesajele persiflatoare, mesajele de critică la adresa acestei construcții din care și Ungaria face parte și, apropo, trebuie să-și onoreze angajamentele pe care le-a luat la începutul integrării în UE, fac foarte mult rău în plan public”, a declarat luni Ionuț Stroe.
Conform acestuia, în Ungaria, în momentul de față, există reale dificultăți economice, reale dificultăți legate de zona socială, există anumite probleme semnalate legate de funcționarea instituțiilor democratice.
Ministerul de Externe folosește aceleași canale informatice pentru oriice fel de vizită a unui oficial al unui stat în România. Din punctul nostru de vedere, Ministerul de Externe a procedat corect, impecabil aș putea spune. Nu există niciun fel de problemă în legătură cu anumite informații care pot fi transmise înaintea acestor vizite adresate oricărui oficial care vizitează România, așa că n-avem ce să-i reproșăm Ministerului de Externe”, a mia spus Stroe.
Premierul Ungariei Viktor Orban a reluat sâmbătă, la Tuşnad, în România, atacurile la adresa Uniunii Europene pentru ceea ce el a numit „ofensiva LGBTQ”. Acesta a mai spus că partea română i-a cerut să nu vorbească despre 3 teme: simboluri naționale, drepturi minoritare colective și unități teritoriale inexistente.